Veel gestelde vragen Henna brow treatment

Hoe lang blijft het resultaat?

De haartjes blijven 6 tot 8 weken gekleurd. De henna hecht zich niet alleen op de haren, maar ook op de huid! Afhankelijk van je huidtype, de nazorg en de kleur die je kiest blijft BrowTycoon Henna tot wel 1 tot 2 weken op de huid aanwezig. (*2 weken is op basis van een middelbruine kleur en een droog huidtype) Op een vette huid verdwijnt het doorgaans sneller. Net als dat make-up eerder van een vettere huid verdwijnt. Als je je wenkbrauwen vaak wast, reinigingsproducten en/of crèmes gebruikt, vervaagt het ook sneller. Hormonen, medicijngebruik, huidtype en de snelheid van huidvernieuwing hebben ook invloed op de duur van het resultaat. Hoe lang je er plezier van hebt, verschilt dus per persoon. Het is de eerste keer altijd afwachten hoelang het houdt!

Is de wenkbrauw henna 100% natuurlijk?

Het merk dat wij gebruiken, BrowTycoon Henna, is een zeer veilige manier om de wenkbrauwen te verven.
De henna is een 100% plantaardig en zuiver natuurproduct dat wordt gemaakt van de struik Lawsonia Inermis. Het is vrij van PPD, zware metalen, ammoniak en waterstofperoxide. De kleuren komen tot stand doordat henna poeder wordt vermengd met andere gedroogde planten. In onze salon heb je keuze uit diverse kleuren deze kunnen we naar wens door middel van menging “warmen” of juist “koeler” maken.

BrowTycoon Henna zal de structuur van de wenkbrauwhaartjes niet beschadigen. BrowTycoon Henna is geschikt voor iedereen die voor langere tijd mooie gekleurde wenkbrauwen wil hebben. Daarnaast is het uitermate geschikt voor vrouwen waarbij normale wenkbrauwverf niet lang houdt. BrowTycoon Henna kan ook toegepast worden bij micro-pigmentatie, grijze wenkbrauwen, permanente make-up en microblading.

Ik wil graag een hele nieuwe wenkbrauwvorm, kan dat?
Nee helaas! We kunnen je wenkbrauwen wel voller maken en kale plekjes opvullen, maar de henna pakt niet op huid waar geen haar zit. Het pakt misschien voor een dag of 2, maar daarna is het er echt wel af. Kortom, je moet van jezelf dus wel wenkbrauwhaartjes hebben om een mooi resultaat te behalen! Neemt niet weg dat vrouwen vaak een complete metamorfose ondergaan. Doordat de wenkbrauwen donkerder worden, de huid wordt mee gekleurd en de wenkbrauwen veel strakker ogen. En dat tot maximaal 14 dagen. Dan is de henna van de huid af, maar blijft nog wel een week of 6 op de haartjes.

Mag ik zwemmen met henna wenkbrauwen?
Ja dat mag, maar wees hier wel voorzichtig mee. Chloor- en zout water hebben een oplichtend effect. 

Mag ik zonnen of onder de zonnebank met henna wenkbrauwen?
Dat mag, maar doe het niet in de eerste 48 uur na je behandeling: dit kan namelijk een allergie uitlokken! Wees je er ook van bewust dat door zon en zonnebank de kleur sneller van je wenkbrauwen zal doen vervagen.